Novak 12. nosilac na Vimbldonu

Autor:

Sport

27.06.2018

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković postavljen je za 12. nosioca uoči žreba za treći grend-slem u sezoni na Vimbldonu, prvi favorit će prema organizatoru biti Rodžer Federer, dok je kod dama Serena Vilijams tek 25. nosilac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak nije u prvom krugu favorita na Vimbldonu

Organizatori Vimbldona postavljaju 32 nosioca na osnovu poretka na ATP listi ili individualnih rezultata igrača na travi.

Prvi nosilac je osmostruki šampion Vimbldona i branilac titule, drugi igrač sveta Švajcarac Rodžer Federer. Drugi nosilac je prvi igrač sveta Španac Rafael Nadal, koji je dva puta osvajao londonski grend slem turnir. 

Od srpskih igrača status nosioca ima još Filip Krajinović, koji je postavljen za 20. igrača pred žreb za turnir na londonskoj travi.

Slične propozicije su i kod dama, mada organizatori zadržavaju pravo promene na osnovu trenutne forme, ili ranijih rezultata. Tako će Rumunka Simona Halep biti prvi nosilac, a slediće je Dankinja Karolina Voznijacki i Španjolka Garbine Mugurusa.

Sedmostruka šampionka Vimbldona Amerikanka Serena Vilijams trenutno je 183. teniserka sveta, ali je postavljena za 25. nosioca zbog dobrih rezultata na tom turniru. Ona se na teren vratila u martu ove godine nakon što je bila na porodiljskom odsustvu.

Treći Grend slem turnir u sezoni, Vimbldon, održaće se od 2. do 15. jula u Londonu.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading