NADAL: Prihvatam opomenu kada pogrešim

Autor:

Sport

05.07.2018

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal je u meču sa Mihailom Kukuškinom imao dve opomene zbog toga što nije na vreme ustao iz stolice, a novinari su ga na pres konferenciji dosta pitali o tome kao i o njegovom odonosu sa sudijom Karlosom Bernardesom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Rafael Nadal je u drugom kolu Vimbldona savladao Mihaila Kukuškina, a u tom meču ga nije omelo čak ni to što je dobio opomenu za prekoračenje od sudije Karlosa Bernardesa i pre nego što je meč počeo.

Nadal je kazao da nije najjasnije shvatio kada je dobio prvu opomenu, ali je za drugu imao obrazloženje.

- To je normalno, bio sam malo sporiji. Znate morao sam da promenim znojnicu, majicu, da uzmem malo banane. Verovatno je trebalo da odem do toaleta da bih imao dovoljno vremena i kako ne bih prekoračio ali sam odlučio da ostanem. Bio sam spor i prihvatio sam opomenu. Tokom meča sam bio brz, ali između setova mi je trebalo više vremena da sve to promenim jer je bilo veoma vlažno. Možda je mogao sudija da izbegne opomenu ali dobro bio sam spor - kaže Nadal koga su pitali o njegovom problemu sa Karlosom Bernardesom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Novinari su ga podsetili da je na Rolan Garosu tražio od uprave turnira da Bernardesa ne stavlja na njegove mečve.

- Nemam problem sa sudijom. Ko sam ja da kažem da ga ne želim na terenu. Mogu samo da kažem ako verujem da neko ne radi stvari tako da sve bude fer prema meni ili da ne bude fer prema meni. Ne mogu da kažem da ne želim ovog sudiju. Razumem vremenska ograničenja, razumem kada pogrešim, ali ne možete da me naterate da promenim šorts pred svima. To je nepoštovanje. Osećam pritisak tada (smeh) Nije to do vremena, već zbog problema koje sam imao sa njim u prošlosti. Nema ja problem sa njim, to je bio samo pogrešan trenutak. Poštujem upozoravanja, žurim kada je potrebno - kaže Španac koji je govorio i o svom narednom protivniku Aleksa De Minaura.

- Znam Aleksa dobar je, mlad je i opasan. Dobar je igrač, videćemo. On je dobar izazov za mene. Srećan sam kako sam igrao danas i doneće mi dobru energiju za sledeći meč - kaže prvi teniser sveta koji je govorio o prvom nosiocu Rodžeru Federeru. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Švajcarac je kazao ranije da je najbitniji deo njegove igre to kako se kreće.

- Pokreti na travi su naravno bitni. Ali za Rodžera je takođe bitan i servis, video sam da dobija servis gemove za minut i nešto. To je i njemu važno i pomaže mu. Za mene su pokreti nogama naravno važni ali je važno i razumeti podlogu. Morate da igrate sa podlogom. Za mene je važno i da pronađem pravi tajming jer nisam igrač koji će dobiti poen u jednom udarcu. Treba da nađem tajming, balans imeđu agresivnosti ali bez ludih udaraca. Tražim način da izbegnem rizik, ali ujedno da igram agresivno. Ovde ne možete da igrate defanzivno i defanziva vam neće doneti uspeh - kaže Nadal koji je nekoliko reči posvetio i podlozi.

- Ljudi iskreno svake godine dolazim ovde i govorim različite stvari. Uvek su ista pitanja. Prvi put sam igrao 2003, sada lično ne vidim nikakvu razliku. Teren je isti. Jednog dana je toplo, jednog dana pada kiša. Naravno to To pravi uticaj na teren, na travu, na šljaku, na beton. To je normalno. Zbog vremenskih uslova menja se i stanje terena. Ne vidim razliku na terenu. Oduvek sam voleo da igram na travi. To je za sve verovatno najteža podloga i na njoj igramo najmanje. Za sve je isto. Ima nekoliko igrača kojima je lakše zbog servisa, ako imate jak servis onda imate prednost jer su riterni teži za igranje, a serveri nemaju probleme. Ali za ostale igrače je ovo najteža podloga za prilagođavanje jer ne igramo često na njoj. Ja sam dobro igrao na travi kada sam bio zdrav - kaže Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading