FEDERER: Posle meča osećam da sam psihički umoran

Autor:

Sport

11.07.2018

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je posle poraza od Kevina Andersona i eliminacije u četvrfinalu Vimbldona rekao da ne zna kada je tačno izgubio kontrolu nad duelom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Južnoafrikanac je slavio u pet setova. Iako je Federer imao sve u svojim rukama, vodio sa 2:0, imao i meč loptu, to nije sprečilo Andersona da stigne do velikog preokreta.

- Iskreno, nisam siguran kada sam izgubio kontrolu i mir. Definitivno je to bio neki trenutak slabosti. Da li je to bio momenat kada sam propustio meč loptu? Ne znam, zaista - rekao je Federer na konferenciji za medije i dodao:

- Bilo je kasnije još mnogo malih poena, koji su bili važni i koji su pravili razliku, naročito u završnici meča.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Na pitanje da li je bilo nekih psiholoških problema Federer kaže da se odlično osećao tokom dana, kao i pre meča.

- Zapravo, nisam imao nikakvih problema u glavi. Naravno da je razočaravajuće kada izgubiš naredna dva seta posle vođstva 2:0 i imaš meč loptu. Ipak, to je nešto kroz šta sam prolazio kroz karijeru, znam tačno koliko energije moram da unesem u taj peti set. Osećao sam da mogu to. Nisam bio psihički umoran. Sada, posle meča se upravo tako osećam. Ali tako je kako je. Svaka čast Andersonu - rekao je Federer.

Na konstataciju da nije imao mnogo lošijih izdanja na Gren slemovima od tog protiv Andersona, Federer je bio kratak.

- Nije bilo loše izdanje. Bilo je prosečno. Imao sam mnogo prosečnih partija. Zapravo, mnogo mečeva sam odigrao solidno tokom godine -rekao je Federer.

Švajcarac je prokomentarisao i činjenicu da prvi put na Vimbldonu ove godine igra na terenu broj 1, a ne na Centralnom kao do sada.

- Iskreno, mislim da to nije važno. Imao sam svoje šanse i sve sam ih propustio, tako da... To je moj problem - zaključio je Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading