NOLE I RAFA - oči u oči: Evo šta kaže veliki kritičar!

Autor:

Sport

13.07.2018

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i Rafael Nadal - oči u oči... Polufinale Vimbldona doneće meč koji je ne tako davno podizao publiku na noge. Sada je prilika za atmoski tenis, a jedan od najvećih kritičara našeg tenisera Mats Vilander ima zanimljivu prognozu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Mislim da se, kad se sve sračuna, šanse 50-50. Takođe, mislim da u sam meč Rafa Nadal ulazi kao očigledan favorit. Zašto? Pobeđuje na najvećim turnirima, a Novak ne. Što se tiče igre na turnirima čija je podloga trava, mislim da je Đoković, verovatno, favorit. Jer, on igra malo brže, malo agresivnije. Ima Novak malo više brzine u tim svojim udarcima, za razliku od Nadala, i to u mnogim segmentima igre. Ali, Rafa... Treba njega pobediti. Pokazao je to i u prethodnom meču (pet setova borbe sa Del Potrom u četvrtfinalu) - rekao je Vilander za Blicsport.

On je nastavio u istom ritmu.

- Možete vi sa Nadalom da igrate neizvestan meč, ali treba njega i pobediti. A na kraju krajeva, kada se sve završi i pogleda se ko je pobednik, i nije toliko važno kakav je bio sam susret. I, uz to, da biste pobedili Nadala, mislim da za tako nešto nije idealan neko ko, poput Novaka, igra sa osnovne linije. Treba to da bude neki sjajan server, koji igra tenis iz jednog ili dva snažna poteza. A nisam siguran da Đoković to može - zaključio je Vilander.

Meč je na programu ovog petka, a počinje nešto posle 16 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading