KONAČNO! Atomski tenis: Nole srušio Nadala za finale VImbldona

Autor:

Sport

14.07.2018

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BRAVO! Ovo smo dugo čekali i konačno se desilo. Novak Đoković je u finalu Vimbldona! Posle velike borbe koja je trajal više od pet sati, raspoređenih u dva dana, naš as srušio je Rafu Nadal u sjajnom polufinalu - 3:2 (6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bio je ovo 52. duel dva velika asa, i na momente se činilo da se vreme vartilo. Da smo ponovo u onom periodu u kojem su oba igrača blistala i čistila sve pred sobom. Ni odugovlačenje, hlađenje, pa burna noć kako bi se što bolje spremili za nastavak meča, nisu ostavili traga. 

Novak i Nadal su preko šest sati čekali da izađu na teren. Bilo je jasno da prvog dana neće uspeti da završe svoje meč. Igrali su brutalno, publika je uživala u totalnom tenisu, ali jednostavno duel je morao da bude prekinut.

Novak je ponovo ličio na onog starog igrača, spremnog da se nosi sa svima, ali i da sve ostavi iza sebe. Bio je hrabar i uporan, pa je prvi dan igre završio uz veliku prednost - 2:1 u setovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Subota je donela nastavak polufinala. I kao da se sve promenilo. Nadal je bio mnogo agresivniji.

Novak je već u prvom gemu četvrtog seta imao dve brejk lopte. Ipak, uz mnogo muke Španac je uspeo da sačuva svoj servis i onda je krenuo u ofanzivu. Ono što nije uspeo Đoković, jeste Nadal, odmah je stigao do brejka i velike prednosti na startu. Srbin nije uspeo da pronađe svoju igru, dok je Nadal dobio veliku dozu samopouzdanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ipak, Nole je još jednom pokazao da ima jak karatker, došao je do brejka (uz dva dobra servis gema) i vrati se u set (3:3). Rafa je u osmom gemu stigao do novog brejka i tako poveo sa 5:3. Novak je imao tri brejk lopte, nije uspeo i meč je otišao u peti set. 

U petom setu se vodila velika borba, prštalo je na terenu, a niko nije hteo da odstupi. Bilo je 6:6, i kako nije bilo taj-brejka, igralo se na dva razlike. Nole je bio bolji i slavio je 10:8.

Đoković će u nedelju igrati protiv Andersona u finalu. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading