OVAJ PUT ZA TITULU: Novak i Anderson se poslednji put sastali upravo na Vimbldonu

Autor:

Sport

15.07.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je i definitivno potvrdio da se vratio na šampionski nivo, posle više od pet sati borbe savladao je Rafaela Nadala u polufinalu Vimbldona i od 15 časova boriće se za titulu sa južnoafrikancem Kevinom Andersonom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Na prvi pogled, Novak je veliki favorit, ali i jedan i drugi su veoma iscrpljeni posle polufinalnih duela, pa nas po svemu sudeći očekuje još jedan uzbudljiv meč.

Kevin Anderson je, svakako, najprijatlnije iznenađenje turnira. U četvrtfinalu je posle 0:2 uspeo da napravi veliki preokret i savlada branioca trofeja Rodžera Federera, a onda je u polufinalu bio bolji i od američkog ''bombadera'' Džona Iznera, ali posle više od šest sati borbe.

Novak Đoković ima bolji međusobni skor od rivala, ali se nisu često sastajali, svega šest puta, a naš teniser vodi sa 5:1 u pobedama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kevin Anderson

Zanimljivo je da su Đoković i Anderson svoj prethodni susret imali baš na Vimbldonu, pre tri godine, u vreme kada je Nole bio na vrhuncu forme.

Tada su se sastali u trećem kolu turnira, kada je Anderson bio blizu velikog iznenađenja, vodio je sa 2:0 u setovima, ali je Nole uspeo da napravi preokret i trijumfuje sa 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5.

Đoković je potom nastavio sa pobedama i te 2015. je i osvojio svoj treći trofej na Vimbldonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading