NOVAK: Nadal najveći rival u karijeri

Autor:

Sport

14.07.2018

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je presrećan posle pobede u maratonskom duelu sa Rafaelom Nadalom i plasmana u finale Vimbldona, a na konferenciji za medije govorio je o osećaju nakon ogromnog trijumfa, krovu na Centralnom terenu, kontroli emocija i mnogim drugim stvarima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafa i Novak

Vanzemaljski tenis u Londonu trajao je pet sati i 15 minuta, a Novak Đoković je u 52. međusobnom susretu savladao Rafaela Nadala sa 3:2 (6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8).

Novak Đoković je posle poraza na Rolan Garosu rekao da je njegova sezona na travi ugrožena, ali se do Vimbldona mnogo toga pobedilo.

- Bio sam razočaran posle tog meča. Tada je teško prognozirati, naročito nakon takvih poraza. Posle turnira u Francuskoj uzeo sam nekoliko slobodnih dana. Ponovo sam se sabrao i nastavio sam da treniram. Imao sam dobru nedelju na Kvinsu - bila je to dobra priprema za Vimbldon - rekao je osvajač 12 Gren slem titula. Sada sam u finalu i zasita, zaista sam zadovoljan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Bio sam izuzetno emotivan posle meča – imao sam 15 veoma teških meseci. Pokušavao sam da prevaziđem brojne prepreke, a biti u ovoj situaciji – veoma zadovoljavajuće.

Konferencija nije prošla ni bez pitanja o famoznom krovu Vimbldona.

- Organizatori turnira i sudije su rekle da krov treba da ostane zatvoren jer je meč počeo u tim uslovima.

Medije je zanimalo da li su igrači o tome odlučili.

- Ne. Rekli su nam da igramo pod krovom - nedvosmislen je bio najbolji sprski teniser.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Činilo se da je srpski teniser u odlučujućim momentima bio veoma miran.

- Takvu opservaciju smatram za veliki kompliment. Ja nisam uvek miran – u to vas mogu uveriti. Danas i juče sam imao velike izlive emocija. Kada se igra na tako visokom nivou, protiv jednog od najboljih igrača u istoriji, verovatno mog najvećeg rivala u karijeri zaista je napeto. Ulog je ogroman. Veoma je to težak zadatak – ne može se ostati imun na emocije, iako deluje da je Federer to u potpunosti savladao, ja mislim da on u sebi ima velike emocije. Mečevi su dugi – ponekad imate dovoljno vremena da se vratite, da se pregrupišete - rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo i sa kojim se sve nedaćama Đoković suočavao u prethodnih 15 meseci.

- Bilo je trenutaka sumnje, frustracije, razočaranja, preispitivanja... Svako se suoči sa takvim stvarima. Ne znam da li iko može da ostane pozitivan i samouverenu u svim situacijama. To je život – svi smo ljudi i prolazimo kroz to. Kada se sada osvrnem na čitav proces srećan sam što sam uspeo da ga pređem i ponosan sam na sebe zbog toga. Na turniru u Rimu sam igrao veoma dobro i to mi je dalo samopouzdanje. Na Rolan Garosu takođe je bilo dobrih mečeva, osim onog poslednjeg. Sezona na travi počela je veoma dobro - rekao je 31-godišnji teniser.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading