Novak je ponovo pronašao zver u sebi

Autor: Tanjug

Sport

16.07.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski mediji sa oduševljenjem opisuju uspeh tenisera Novaka Ðokovića zbog osvajanja titule na Vimbldonu, konstatujući da se na veliku scenu vratio srpski as i da je spreman da ponovo bude na samom vrhu i ruši brojne rekorde.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Španska Marka donosi naslov "Ðoković novi kralj Vimbldona" i označava njegov četvrti trofej na gren slemu u Londonu kao najdraži do sada.

- Osvojio je četvrti put Vimbldon, ali je jedinstven jer dolazi iz teškog perioda i posle mnogo osporavanja. Sada ima dovoljno vremena da razbije mnoge rekorde. Njegovih 13 gren slem titula deluje malo u odnosu na Federerovih 20 i Nadalovih 17, ali boriće se učenik Marijana Vajde - piše u tekstu uglednog lista.

As navodi da se "Ðoković vratio iz pustinje", a katalonski Mundo Deportivo da je Novak već dokazao da je vrhunski teniser, a sada i kakav karakter ima.

- Teniser koji je svojevremeno bio nezaustavljiv sad je pokazao da može da nadmaši krizu - precizan je list iz zemlje u kojoj je najveći Ðokovićev rival Rafael Nadal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP



Britanski BBC podseća da je Ðoković posle dve godine osvojio gren slem trofej, a da je loš niz krenuo upravo na Vimbldonu kada je ispao od Sema Kverija u trećem kolu.

- Novak je dominirao nad Andersonom i vratio se u svetsku elitu - piše BBC, a sa hvalospevima nastavlja i Gardijan.

- Ðoković je ponovo pronašao zver u sebi, vraća se među 10 najboljih i želi još uspeha.

Agencija AP ističe podatak da je Ðoković postao šampion Vimbldona sa najslabije pozicije još od 2001. godine i Hrvata Gorana Ivaniševića, a ESPN da je na terenu pokazao da je daleko iznad protivnika u finalu Kevina Andersona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP



Italijanski list Gazeta delo Sport donosi naslov "Poker Ðokovića", a nemački Bild da je Novak bio superioran i mentalno jak jer je spasio pet set lopti protiv Andersona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading