Borg: Rivalstvo Novaka, Rodžera i Rafe vrlo važno

Autor:

Sport

17.07.2018

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šveđanin Bjorn Borg od 1976. do 1980. pet puta uzastopno bio je šampion Vimbldona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Legendarni teniser je u nedelju sa tribina velelepnog kompleksa u Londonu pratio finalni duel između Novaka Đokovića i Kevina Andersona, a posle meča je istakao da me mnogo važno da u sportu postoji rivalstvo na najvišem nivou.

- Izuzetno je važno suočavanje sjajnih igrača u tenisu. Ja sam imao rivalstvo sa Džonom Mekinroom i to je bilo odlično za tenis. Bili smo potpuno različiti - ja tim, a on lud. Voleo je da izvodi razne ludorije na terenu. A sada postoji rivalstvo između Nadala i Đokovića, koji su igrali 52 puta jedan protiv drugog, potom Federera sa Nadalom i sa Đokovićem. Takve borbe određuju lice sporta - rekao je Borg.

On je naglasio i da je sreća značajan faktor u dugovečnosti na turu.

- Rodžer ozbiljne povrede skoro da nije imao, dok je Nadal više puta pauzirao zbog ozbiljnih problema. Kada igrate tenis mnogo godina i jedva da ste bili povređeni, morate da uzmete u obzir i sreću - naglasio je Borg.

Legendarni Šveđanin je pored šest titula sa Vimbldona osvojio i pet trofeja na Rolan Garosum, na US Openu je četiri puta poražen u finalu, dok je na Australijan Openu najdalje dogurao do trećeg kola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading