OTKRIVENO - "Lakost" ovoliko plaća Novaka!

Autor:

Sport

22.07.2018

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre malo više od godinu dana naš teniser Novak Đoković raskinuo je ugovor sa japanskim proizvođačem opreme "Uniklo" i obukao "Lakost". Javnost nije bila upoznata odmah sa odredbama ugovora, ali sada je i to procurelo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak osvojio prvi veliki trofej u "Lakost" opremi

Pošto detalji ugovora nisu odmah obelodanjeni, svi su spekulisali da je to jedan od "najtežih" ugovora u istoriji sporta. Ipak, nakon osvajanja Vimbldona u javnost su izašli tačni podaci koliko Novak zarađuje od francuskog proizvođača sportske opreme.

"Lakost" plaća Novaku 9,4 miliona dolara na godišnjem nivou (ugovor potpisan na pet godina), manje nego 15 miliona koliko su pisali svetski mediji i, zbog problema sa povredom lakta, ta saradnja tek sada je postala uspešna. 

Prema informacija koje ima Forbs, najbolji srpski teniser je u prethodnih 12 meseci (od maja 2017. do maja 2018. godine), zaradio ukupno 23,5 miliona dolara, ali je samo milion i po bilo od turnirskih nagrada. 

Ukupno 22 je dobio od sponzora, među kojima su, osim "Lakosta", još "Hed", "Asiks" i "Seiko".

Novak je produžio ugovor sa "Hedom" prema kome će zarađivati 7,5 miliona dolara, od "Asiksa" ima još 4, dok od "Seika" ima pet miliona za godinu dana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading