Većina vidi samo svetu stranu: Federer pričao o početku karijere

Autor:

Sport

22.07.2018

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki veliki šampion imao je put odricanja ka velikim uspesima, a u tom smislu ne razlikuje se ni Rodžer Federer. On je u dokumentarcu "Strokes of Genius" otkrio da nije bila laka odluka odseliti se od kuće sa 14 godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

- Moji roditelji pitali su me da li bi trebalo ili da li bih želeo da se priključim Nacionalnom teniskom centru, a ja sam im odgovorio: "Ne, ne, ne, volim da budem u Bazelu, imam ovde sve što mi je potrebno - sjajnog trenera, dvoje i više dece sa kojima mogu da treniram". Sve je bilo kako treba, a onda sam dao intervju za švajcarski magazin Tenis i neko me je pitao mogu li da zamislim da odem tamo da igram i živim sve vreme -  počinje Federer.

Bil, mesto gde je smešten Centar, od Federerovog rodnog Bazela udaljen je 94,5 kilometra, nešto više od sat vožnje vozom.

- Odgovorio sam tada na pitanje da bih mogao da se zamislim tamo, moji roditelji su pročitali članak i rekli mi: "Pa, pre šest meseci si nam rekao da nisi zainteresovan". Rekao sam im da sam možda promenio mišljenje, sagledali smo pozitivne i negativne strane, bilo je više pozitivnih jer je moj san zaista bio da postanem profesionalni teniser.

Prilagođavanje nije bilo lako za momka u ranom tinejdžerskom dobu.

- Bilo je veoma uzbudljivo, ali i zastrašujuće jer sam imao samo 14 godina i bio sam u hraniteljskoj porodici od ponedeljka do petka, kući bih dolazio samo za vikend. Sećam se da sam nedeljom uveče plakao u vozu u šest popodne kada bih morao da krenem nazad. Prvih šest meseci bili su brutalni - zaključio je Švajcarac.

Federer u avgustu puni 37 godina, a do sada je u karijeri osvojio 20 Gren slem titula.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading