ZBOG SRBIJE: Zašto Nole nije u centru pažnje kao Nadal i Federer?

Autor:

Sport

04.08.2018

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet tenisa ponovo priča o Novaku Đokoviću... Posle osvajanja Vimbldona Srbin se našao u prvom planu. Poslednjih dana tema je zašto navijači širom sveta ne vole toliko našeg asa kao Nadala i Federera. Nole je bio tema kolumne novinara čuvenog američkog lista "Sports Ilustrejtid" Džona Verthajma.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On je pokušao da objasni zašto Nole često nije u prvom planu.

- Za mene je ovde glavni odgovor da se 'Republika Tenis' uvek više bavila Federerom ili Nadalom. I kada se Đoković pojavio rivalitet dva igrača postao je 'trivalitet', a navijači su odreagovali ovako – 'Odabrao sam stranu (Rodžer ili Rafa) i sada sam u vezi - ističe Verthajm.

On je onda poentirao.

- Sigurno da njegova igra možda nije najprimamljivija. Ranije sam pisao i pitao sam se da li je razlog to što dolazi iz ne tako popularne države kao što su Švajcarska ili Španija... Ali ponavljam, mislim da je najbolji odgovor da kada je ušao u trku sa najboljima, da su mnogi već odabrali strane - zaključio je ovaj novinar.

I zaista se tako čini, Novaka bi mnogo više cenili da dolazi iz neke velike zemlje. Ovako nije u prvom planu, ali niko ne može da mu ospori da je šampion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading