Uz manje problema, Nole pokazao da je za klasu bolji!

Autor:

Sport

07.08.2018

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Novajk Đoković pobedio je Bosanskog tenisera Mirzu Bašića u prvom kolu Mastersa u Torontu rezultatom 6:3, 7:6.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bravo Nole!

Novak je odmerio snage sa Mirzom Bašićem, 84. igračem sveta koji je, kao srećni gubitnik zamenio Korejca Hjeona Čunga, koji je predao zbog povrede leđa.

S obzirom na to da je ovo bio prvi susret dvojice tenisera, početak meča je karakterisalo odmeravanje snaga. Dobro se Bosanski teniser nosio sa Đokovićem na početku meča, nije mu odmah pružio priliku za brejk. Ali, već posle petog gema Novak je "pustio" ruku, zaigrao je agresivnije, oduzeo servis protivniku i rutinski priveo prvi set kraju. Prvi set je završen rezultatom 6:3 za srpskog tenisera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bosanski teniser je krenuo motivisanije u drugom setu, držao je svoj servis, a zapretio je i na Novakov. NĐoković je prvi uspeo da stigne do brejka, ali par grešaka i Bosanac je uspeo potpuno da se vrati u meč. Igralo se do kraja meča gem za gem, namučio je Bašić Đokovića u drugom setu, sve je rešeno u tajbrejku. Novak je slavio 7:3, nije pružio nijednu šansu Bosancu za eventualan nastavak meča.

U drugom kolu srpski broj jedan sastaje se sa domaćim teniserom Piterom Polanskim, koji je prethodno bio bolji od Australijanca Metjua Ebdena. 

Srbin ne brani nijedan ATP bod na ovom turniru, s obzirom da prošle godine nije ni nastupao, a eventualnim osvajanjem trorfeja, uz 1.000 bodova, inkasirao bi i 1.020.425 dolara. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading