ĐOKOVIĆ I FEDERER SE NISU SASTALI DVE I PO GODINE: Sećate li se poslednjeg okršaja?

Autor:

Sport

19.08.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i Rodžer Federer igraju finale Mastersa u Sinsinatiju, a njihov poslednji okršaj gledali smo pre skoro dve i po godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Napred Novače!

I jedan i drugi su imali problema sa povredama, pa nisu skoro imali priliku da ukrste rekete i odmere snage.

Švajcarac ne pruža najbolje partije u poslednje vreme, a Đoković je motivisan nakon osvajanja Vimbldona i naravno, dodatno jer je ovo jedini trofej koji mu fali.

Poslednji put pre ovog finalnog duela su se sastali 2016. godine, i to u polufinalu Australijan opena. Tada je Đoković bio dominantan, pošto je slavio sa 6:1, 6:2, 3:6, 6:3, prošao je u finale i kasnije došao do postolja u Melburnu. Ono što takođe ne smemo zanemariti je da je Novak od poslednjih osam mečeva čak šest rešio u svoju korist, pa bi to mogla da bude značajna prednost u finalu Sinsinatija.

Imaće Novak i dodatni motiv, pošto ga je Federer nadigrao dva puta u borbi za trofej na mastersu u Sinsinatiju. Ukoliko dođe do revanša ove nedelje, Đoković će se zlatnim slovima upisati u istoriju tenisa, jer nikome do sad nije pošlo za rukom da osvoji "Zlatni masters", odnosno sve turnire iz serije 1.000.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading