Federer prepustio ulogu favorita Novaku i Rafi

Autor:

Sport

20.08.2018

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer istakao je da nije favorit na poslednjem Gren slemu u sezoni, pošto je to zvanje "prepustio" Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Poslednja četiri velika turnira osvojili su Španac i Srbin. Dok je Nadal bio najbolji na Rolan Garosu i Torontu, Đoković je trijumfovao na Vimbldonu i Sinsinatiju.

Federer je propustio turnire na kojima je pehare osvajao Nadal, dok se sa Đokovićem susreo u finalu u Sinsinatiju.

- Biće zanimljivo na US Openu, ali ne vidim sebe kao favorita - kazao je 20-struki Gren slem šampion, koji je u Njujorku poslednji put slavio 2008. godine.

- U ovom trenutku favoriti su Rafa i Novak. Radiću naporno kako bih spreman stigao u Njujork. Moram svu svoju energiju da usmerim ka terenu, a naravno, biće mi potrebno i malo sreće. Bilo bi vrlo lepo kada bih ostvario dobar rezultat posle deset godina. Ali prvo moramo da vidimo žreb.

Ove godine na terenima Flašing Medouza igraće i Endi Mari, Miloš Raonić, Kei Nišikori, koji se, kao i Đoković, vraćaju posle povreda.

- Biće zanimljivo. Više je zdravih igrača nego prošle godine. Lepo je videti da se Novak vratio, Raonić je tu opet, napreduju Stan i Nišikori. Sve su to vrlo značajni igrači, kojih nije bilo krajem poršle sezone - dodao je Federer.

US Open počinje 27. avgusta, a titulu brani Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading