ODUŠEVIO SVE: Nećete verovati šta je Federer rekao za Noleta, Rafu i Endija!

Autor:

Sport

26.08.2018

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni švajcarski teniser Rodžer Federer pred start US Opena govorio je o svojim rivalima u superlativima i tako oduševio mnoge fanove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer se priprema za grend slem u Americi, a nezaobilazna su bila pitanja o Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu, odnosno Endiju Mariju, a Rodžer je odgovorom oduševio sve.

- Prvo se pojavio Nadal i ozbiljno mi je komplikovao život. Nisam se odmah pomirio sa činjenicom da će on dugo da mi bude rival. Kasnije mi je naše rivalstvo pomoglo da postanem jači. Isto se dogodilo sa Đokovićem i Marijom. Verujem da su takva rivalstva u sportu veoma važna. Ona doprinose popularizaciji igre jer je to nemoguće učiniti kao jedinka. Hvala bogu što sam imao i što još imam takve rivale - rekao je Federer i dodao:

- Odrastao sam u švajcarskom gradu Baselu - rodio sam se i živeo tamo do 14. godine. Kada sam prvi put shvatio da bih mogao da postignem nešto u tenisu? Kada sam 1998. godine postao prvi reket sveta u juniorskoj konkurenciji. Tada sam pomislio da mogu mnogo da postignem, da mogu da postanem prvi i na ATP turu - istakao je Federer.

Novak Đoković i Rožer Federer

Švajcarac će se u prvom kolu US Opena sastati sa Japancem Jošihitom Nišiokom, a već u četvrtfinalu moguć je duel sa Đokovićem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading