Nole imao problema sa srcem!

Sport

30.08.2018

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatično na US openu! Iako 34 stepena u Njujorku ne zvuče toliko strašno i nepodnošljivo, Novak Đoković morao je da pozove kardiologa da mu da lekove za srce zbog prevelike vlažnosti vazduha!

Novak Đoković

Nesvakidašnja situacija dogodila se u 78. minutu meča prvog kola, koji je Srbin igrao protiv Mađara Martona Fučoviča i teškom mukom dobio iako je bio apsolutni favorit (6:3, 3:6, 6:4, 6:0).

STOMAČNI PROBLEMI

Morao je Nole prvo da se okrepi specijalnim napitkom, ali kada ni to nije bilo dovoljno, pozvao je kardiologa i dobio lekove za srce. Trenutno šesti reket sveta je imao i stomačnih problema, pa je doktor sa sobom doneo i lavor ako se Novaku bude povraćalo. Doktori su zbog toga što je bio na izmaku snage, kao i njegov protivnik, odlučili da im omoguće desetominutnu pauzu između trećeg i četvrtog seta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Bili smo nagi u ledenoj kadi! To je bio sjajan osećaj. Zamislite, borite se s protivnikom dva i po sata, a onda ste odjednom u svlačionici, obojica u ledenoj kupki, tu, jedan pored drugog, a tek treba da završite meč! Neverovatno - bio je oduševljen Novak nesvakidašnjim iskustvom.

NEMA MESTA PANICI

Novak će i danas u Njujorku morati da igra protiv Tenisa Sandgrena (61. na ATP listi) u neprijatnim uslovima jer se zahlađenje očekuje tek od sutra. Ipak, i pored svega što je snašlo Novaka, razloga za brigu definitivno nema, u čemu su složni hirurg i čovek sporta doktor Moma Jakovljević i teniski stručnjak Bogdan Obradović.

- Nema razloga za brigu! Svi imaju probleme po takvom vremenu, pa i Novak. Čim je doktor dao dozvolu da nastavi meč, sve je u redu - kaže Jakovljević, a nadovezuje se Obradović:

- Na velikim terenima je još teže jer nema vetra zbog krovova i tribina, pa je teže nego na manjim. A nema ni klime. Nije to ništa zabrinjavajuće, profesionalci su navikli na to.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading