SKANDAL U FINALU US OPENA: NJUJORŠKA GOVEDA RASPLAKALA ŠAMPIONKU!

Autor:

Sport

10.09.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika na "Artur Eš" stadionu zviždala Japanki, senzacionalnoj pobednici poslednjeg grend slema u sezoni.

Divljaci u Njujorku

Bruka i sramota u finalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država za teniserke. Apsolutna većina od ukupno 23.771 gledalaca na krcatom stadionu "Artur Eš" u Njujorku pokazala je nevaspitanje i tenisku nekulturu jer je zvižducima počastila novu šampionku US opena Naomi Osaki (20).

Japanka je u borbi za pehar na poslednjem grend slemu u sezoni očitala pravu lekciju miljenici domaće publike i jednoj od najboljih teniserki svih vremena Sereni Vilijams (36) - 6:2, 6:4. Na svečanoj ceremoniji dodele pehara Osaka se rasplakala, ali ne od sreće, već zbog ponašanja bezobrazne njujorške publike. Umesto da aplauzom pozdrave novu šampionku, kako i dolikuje, bezobzirni navijači su Naomi dočekali salvom zvižduka, a mlada zvezda nije mogla da sakrije suze zbog ničim zasluženog tretmana. Tek kada je videla da je otišlo dovraga, Amerikanka je reagovala tako što je uzela mikrofon i zamolila navijače da pozdrave Japanku. Publika je poslušala Serenu i nakon njenog apela usledile su ovacije. Čini se, ipak kasno.

Naomi Osaka plače

- Znam da ste svi navijali za nju, izvinite što je ispalo ovako... U svakom slučaju, hvala vam što ste gledali naš meč - pozdravila je Naomi divljake nakon što je osvojila prvi grend slem za svoju državu, računajući i žensku i mušku konkurenciju.

Svoj šou u finalu US opena imala je i Vilijamsova. Vlasnica čak 23 grend slema režirala je veliki incident u drugom setu kada je primala savete od svog trenera Patrika Muratoglua, što je zabranjeno u toku gema. Sudija Karlos Ramos joj je prvo oduzeo poen zbog toga, a kada ju je po drugi put upozorio zbog istog prekršaja, ona je u naletu besa razbila reket i usledilo je oduzimanje novog poena. Serena je zatim počela da vređa sudiju koji nije imao izbora nego da je kazni oduzimanjem celog gema, što je i prelomilo finale turnira.

Srbin Bajin ušao u istoriju sa Osakom

Teško da bi Naomi došla do trofeja da nije uz sebe imala sjajnog trenera, i to Srbina. Naime, rođeni Aranđelovčanin Saša Bajin (33), nekadašnji trener i dečko njene protivnice u finalu Serene Vilijams, odnedavno je preuzeo brigu o talentovanoj Japanki. Za kratko vreme od nje je uspeo da stvori šampiona US opena. Neočekivani uspeh u najvećem američkom gradu je momka odraslog u Minhenu upisalo u istoriju tenisa kao prvog Srbina koji je u ulozi trenera osvojio grend slem pehar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading