NOVAK: Nije trebalo da sudija gura Serenu do granice

Autor:

Sport

10.09.2018

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da su intervencije sudije Karlosa Ramosa u finalu ženskog singla US Opena između Serene Vilijams i Naomi Osake bile nepotrebne.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je u nedelju osvojio svoju treću titulu u Njujorku trijumfom nad Argentincem Huanom Martinom del Potrom sa 6:3, 7:6, 6:3. Dan ranije, Osaka je slavila protiv Serene, ali je taj meč ostao u senci ponašanja američke teniserke.

Serena je prvo optužena za kršenje protokola zbog "koučinga", koji je njen trener Patrik Muratoglu i priznao. Potom joj je oduzet poen jer je razbila reket, a na kraju je napravila još jedan prekršaj time što je sudiju nazvala "lažovom i lopovom", pa je ostala i bez jednog gema.

Posle trijumfa nad Del Potrom, Novak je upitan šta misli o Sereninom ponašanjom, na šta je odgovorio da su intervencije Karlosa Ramosa bile "nepotrebne". Takođe je naglasio da su one promenile tok meča.


- Imam svoje lično mišljenje da možda glavni sudija nije trebalo da gura Serenu do same granice, posebno ne u finalu Gren slema - istakao je Đoković.

Serena je posle poraza od Osake optužila Ramosa za seksizam, a prvi čovek Ženske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon stao je na njenu stranu. Đoković je istakao da ne vidi situaciju na isti način kao Sajmon.

- Ne razumem njegovu izjavu, zaista - naglasio je Đoković, koji je naglasio da je situacija koja se desila u subotu uveče izuzetno teška i da bi svi trebalo da se saosećaju sa sudijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading