Evo kada Novak može na prvo mesto!

Autor:

Sport

10.09.2018

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Novak Đoković je od danas treći teniser sveta, ali ozbiljno preti da ponovo postane svetski reket broj jedan. Evo računice kako i kada bi Novak mogao do prve pozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković se vratio!

Posle osvajanja Otvorenog prvenstva SAD Đoković je došao do 6.445 bodova, i ima 455 manje od drugoplasiranog Rodžera Federera, odnosno 2.315 od prvog na svetu Rafaela Nadala.

rbin bi trebalo da do kraja godine nasupi u Pekingu (500), Šangaju (1.000), Parizu (1.000) i na Završnom turnirom u Londonu (1.500). To je potencijalnih 4.000 bodova.

Švajcarac je prošle sezone pri kraju igrao dobar tenis, pošto je osvojio Šangaj (1.000), Bazel (500), dok je u Londonu igrao polufinale koje mu je donelo 600 bodova. To znači da Federer brani 2.100 poena. 

Španac je u završnici 2017. osvojio Peking (500), poražen je u finalu Šangaja (600), u Parizu je predao meč u četvrtfinalu (180), dok na Završnom turniru ne brani niti jedan poen jer je odigrao samo jedan meč i izgubio je od Gofana. Prvi teniser sveta do kraja sezone brani 1.280 bodova. 

Poznato je da Novak ništa ne brani i do prvog mesta već bi mogao u Šangaju, ako bude igrao Peking. Novak se za turnir u prestonici Kine nije prijavio, ali do početka je ostalo još dosta. 

Ostaje nam da vidimo za koje turnire će se Novak odlučiti, sigurno mu se žuri do prve pozicije, a forma mu dozvoljava da zaigra na svim turnirima do kraja sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading