PATRIJARH PAVLE VINUO NOLETA NA VRH SVETA!

Autor:

Sport

12.09.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dok svetski mediji tragaju za objašnjenjem fenomena zvanog Novak Đoković (31) analizirajući detaljno njegov senzacionalan povratak posle povrede, što je potvrđeno osvajanjem 14. grend slem titule na US Openu, njegov otac Srđan ispričao je neverovatnu priču.

Jedan susret je promenio Đokovićev život!

Naime, on je otkrio da je Noletov juriš na svetski tron usledio nakon blagoslova koji je dobio od njegove svetosti patrijarha Pavla. Taj susret sa živim svecem promenio je Đokoviću život.

ROĐEN S ANĐELIMA

- Novak je dete koje je rođeno sa anđelima. Ispričaću vam jednu priču iz vremena našeg patrijarha Pavla, koga svi mi u porodici smatramo za živog sveca - rekao je Srđan za TV Hram, a onda otkrio gde se dogodio nesvakidašnji susret.

- Patrijarh je bio na VMA. Mi kada smo ušli kod njega u sobu on je sedeo u nekoj fotelji. Bila je cela porodica, sedeli smo na njegovom krevetu, a Novak je sedeo pored patrijarha na stolici. Patrijarh Pavle je bio u nekom stanju polusna. Đakon mu je govorio: "Stigao je Novak Đoković, blagoslovite ga". Patrijarh Pavle se u jednom trenutku okrenuo ka Novaku i rekao mu: "Sine, Bog te blagosiljao". Od tog momenta krenula je neverovatna ekspanzija njegovog uspeha u svakom pogledu. On je od tog momenta imao 44 pobede zaredom. Osvojio je ne znam koliko turnira i postao svetski broj jedan - otkrio je Srđan Đoković.

PATRIJARH UZOR

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Inače, nije tajna a ni novost da je Đoković oduvek bio fasciniran patrijarhom Pavlom (juče bi proslavio 104. rođendan), za kog je u više navrata isticao da mu je uzor i da iz njegovih misli i života crpe snagu da bude pozitivan i otvoren prema svakom. Posle "eksplozije" u Njujorku i osvajanja treće titule na "Artur Ešu" Nole će na kratko svratiti do rodnog Beograda, gde bi za vikend trebalo da bodri saigrača u meču Dejvis kupa sa Indijom (14-16. septembar), posle čega se vraća u Ameriku, tačnije u Čikago, gde će učestvovati na prijateljskom turniru Lejver kup.

Napao ga Albanac na Kosovu

Patrijarh Pavle, kao episkop raško-prizrenski svedočio je u Ujedinjenim nacijama pred brojnim državnicima o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Na autobuskoj stanici u Prizrenu ga je napao Albanac. Po svojoj eparhiji išao je peške od Peći do manastira Pećke patrijarhije, od Prištine do manastira Gračanice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading