"NJIH DVOJICA SU POKAZALA NAJVIŠE": Zimonjić OTKRIO ko će igrati protiv Indije u Dejvis kupu!

Autor:

Sport

12.09.2018

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić otkrio je ko će predstavljati Srbiju u singlu protiv Indije u okviru Dejvis kupa.

RepublikaFoto: Starsport
Srbi kreću u napad!

- Vredno treniramo i spremamo se za petak, najvažnije je da duel sa Indijom dočekamo spremni. Krajinović neće moći da igra, a umesto njega će po prvi put biti tu Danilo Petrović. Polako se privikavamo na podlogu i sa nestrpljenjem očekujemo važan meč za nas. Bitno je da ostanemo u Svetskoj grupi gde smo još od 2007. godine i samim tim naredne godine budemo nosioci - poručio je Zimonjić.

Selektor već zna sastav i ko će u petak izaći na teren.

RepublikaFoto: Starsport

- Lajović i Đere su pokazali najbolju formu i igraće prvog dana. Ne znam koga će odabrati protivnički trener, najvažnije je da mi odradimo ono što je do nas i da budemo u najboljoj mogućoj formi - istakao je naš selektor.

Prokomentarisao je i podlogu u Kraljevu.

- Razmišljali smo da li da da igramo na betonu ili šljaci, ali nam ova druga podloga više odgovara i nije lako napraviti to u hali. Teren je na početku mekan, a nadam se da će biti u još boljem stanju. Najvažnije je da ne bude povreda - rekao je legendarni dubl igrač.

Selektor ne beži od uloge favorita i ističe jedan faktor zašto je to tako.

RepublikaFoto: Promo

- Mi smo favoriti, Indijcima manje odgovara podloga, radi se o dobrom timu, nikaako nisu za potcenjivanje, da se igra na betonu bilo bi drugačije, ali smo srećom mi birali na kojoj ćemo igrati - izjavio je Zimonjić.

Očekuje i punu halu i dobru atmosferu tokom sva tri dana meča sa Indijom.

- Mislim da bi bilo prelepo da se napuni hala, utiske koje smo mi poneli iz 2015. godine, kada sam ja igrao protiv Indije, su bili divni. Tada smo igrali fenomenalno, bila je rasprodata dvorana, a bio je i televizijski prenos. Sledeće godine se menjaju pravila i igraćemo samo jedan meč ili kod kuće ili na strani. Podrška bi svima nama značila, jer u našoj zemlji nema turnira gde bi publika mogla da navija za domaće igrače- zaključio je Zimonjić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading