NADAL NEUTEŠAN: Spremao sam se za VELIKE CILJEVE, ali ne znate koliko telo meže da izdrži!

Autor:

Sport

24.09.2018

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal je razočaran pošto zbog povrede kolena mora da propusti turnire u Pekingu i Šangaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal neutešan!

Španac se povukao iz polufinala US opena pri rezultatu 0-2 u duelu sa Huanom Martinom del Potrom, a sada mu je ugroženo i prvo mesto na ATP listi.

- Žao mi je jer bih voleo da sam dobro, voleo bih da sam na drugačiji način završio US open, ali povreda kolena je sve prekinula. Ovo je važan deo godine za mene, ima važnih turnira, ali povrede se ne mogu predvideti- rekao je Nadal.

Profesionalni tenis jedan od najzahtevnijih sportova, svaki nastup se planira, forma se tempira za najveće turnire, ali procena koliko telo može da izdrži nije uvek dobra.

- Važno je učiti iz sopstvenih grešaka, treba znati kada prestati kako se stvari ne bi pogoršale. Sportista sam, cilj je da dostignem svoje granice u svim aspektima, a granica između toga da možeš i ne možeš da igraš često je vrlo tanka i onda se javlja prostor za grešku. Ove sezone veoma pažljivo sam pravio raspored, ali sam uprkos tome doživeo dve povrede- rekao je Nadal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Rafa ima iskustva sa povratkom posle povreda, a to mu donosi naročito zadovoljstvo.

- Uvek pronađem način da idem napred. Primera radi, sutra moram u teretanu i na bazen, to mi se iskreno uopšte ne dopada, ali gledam u budućnost i znam da mi to pomaže da ostvarim svoj cilj, da se vratim turnirima što pre- zaključio je Nadal.

Španac bi trebalo da igra u Parizu krajem oktobra, a onda i na završnom turniru u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading