MEMORIJALNI TURNIR: Tužan dan za srpski tenis koji opominje!

Autor:

Sport

28.09.2018

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenima teniske akademije "Bogdan Obradović" biće održan treći memorijalni turnir "Anastasija Beba Stajić".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Memorijalni turnir u Beogradu!

Ovaj memorijal prvi put organizovan je 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni. Organizuje se u spomen na tragično preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić  koja je život izgubila u saobraćanoj nesreći 2014. godine u Beogradu i sa ciljem da se ovaj nemili događaj nikada ne ponovi, da se Beba nikada ne zaboravi i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna za mnoge živote, da prekine mlade živote kao što je bio i slučaj sa Anastasijom.

Kako prošle tako i ove godine turnir se igra u konkurenciji do 18 godina, prvi put I kategorije iz kalendara Teniskog saveza Srbije, na terenima teniske akademije „Bogdan Obradović"  u Beogradu od 29. septembra do 02. oktobra 2018. Svečano otvaranje turnira je u petak 29. septembra u 12 časova na Adi Ciganliji.

Turnir je ove godine podržao i iza njega stao i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Bogdan Obradović.

- Pre tri godine Goran Stajić, otac tragično preminule Bebe izneo je predlog Teniskom savezu Beograda da se krene sa organizacijom memorijala, što je odmah prihvaćeno i dogovoreno da turnir iz godine u godinu raste, dobija na značaju i da za koju godinu postane međunarodni – ITF turnir do 18 godina. Oba protekla turnira, uprkos kiši koja je pravila probleme i odlagala mečeve, okupila je veliki broj takmičara. I ove godine, za treći memorijalni turnir "Anastasija Beba Stajić" prijavio se veliki broj teniserki i tenisera, preko 100, tako da očekujemo da turnir obiluje dobrim, kvalitetnim mečevima. Glavni cilj ovog turnira je da očuvamo sećanje na Bebu, na anđela kakav je ona bila i da prenese poruku, da anđeli nikada ne umiru, da su uvek deo nas, ali i da pozovemo decu da se sklone sa ulica, da idu na sportske terene, da se bave sportom. Za decu i mlade sport predstavlja izvanrednu vaspitno -socijalizacijsku aktivnost kroz koju u ranoj dobi uče razne detalje koji će im pomoći u raznim životnim situacijama. Bavljenje sportom podstiče navike zdravog življenja, poboljšava društvenu aktivnost, uči disciplini i timskom radu, usvajanju moralnih vrednosti- zaključio je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading