NOVAKOV KONDICIONI VOLI SRPSKU HRANU: JA KRKAM PLJESKAVICU, A NOLE NEK JEDE ŠTA HOĆE!

Autor:

Sport

02.10.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za povratak Novaka Đokovića na staze uspeha najzaslužnija su trojica ljudi - prvo on sam, pa šef stručnog štaba Marijan Vajda, ali i te kako i kondicioni trener Gebhard Fil Grič. Svaki Noletov potez je pod budnim okom Austrijanca kojem je najvažnije da naš as ima snage za izazove na terenu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Fil Grič i Janko Tipsarević

Svestan je Fil Grič da se Đokovićeva fizička sprema često dovodila u pitanje, pre svega zbog njegovog načina ishrane. Međutim, u razgovoru za Srpski telegraf kondicioni trener ističe da ga te priče ne interesuju.

- Mene zanimaju samo rezultati, ako su oni tu, onda su priče o ishrani nevažne. Čak padaju u vodu. Često idemo zajedno u restoran i ne gledam šta je Novaku u tanjiru. Tako je i dok smo ovde u Beogradu. Ja volim pljeskavicu i ćevapčiće, jeo sam ih i pre nego što sam upoznao Đokovića, a on neka jede šta mu prija - istakao je Fil Grič za naš list.

Austrijanac dodaje da mu je lepo u Beogradu, pogotovo kraj naših reka.

- Da vam prvo završim priču oko ishrane. Nole ima dobrog nutricionistu koji zna svoj posao. Njemu treba dobra i jaka hrana i očigledno je dobija, jer ne bi mogao da igra ovako kao što ste videli poslednjih meseci. Iznenađen sam kako je napredovao. A što se Beograda tiče, volim ga, lep je. Pogotovo pored reka, uz Savu i ovde kraj Dunava - rekao nam je Austrijanac na teniskom kompleksu na Dorćolu kraj reke koja nas spaja sa njegovom domovinom.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Novak Đoković na Dorćolu

Đoković: S Dorćola u juriš na svetski tron!

Nakon što je posle Lejver kupa odustao od Pekinga, Novak Đoković je došao u rodni grad kako bi se spremio za masters u Šangaju na kojem će napasti prvo mesto ATP liste.

- Nadam se da će mi Beograd doneti sreću. Porodično smo odlučili da u pauzi između turnira budem kod kuće i prikupim snagu. Želeo sam da budem u Srbiji što duže, da pripremim bazu za finiš sezone. Verujem da mogu da se vratim na prvo mesto, da nije tako, ne bih igrao. Možda zato nastupim i u Bazelu pre Pariza - naglasio je Novak i dodao da će sa Marijanom Vajdom i Gebhardom Fil Gričom sigurno raditi do kraja godine, a da će o budućnosti tek razmišljati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading