POKAZAO KOLIKO MU ZNAČI SRBIJA: Kako je Novak odbio da "proda dušu đavolu"

Autor:

Sport

02.10.2018

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je imao otvoren poziv da uzme državljanstvo Velike Britanije... Ipak, naš najbolji teniser je i tada pokazao da nije sve u novcu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Naravno da nisam bio u dilemi. Kako možeš da prodaš dušu zarad nekog novca? Da budemo Englezi? Pa kako bi to onda bilo, kako bi se pojavio ocu i da kažem ja sam od sada Englez i moja decu su... Imali smo raznih ponuda. Kada smo tu ponudu (od Britanaca) dobili, mi smo se godinu dana pre toga uselili u svoj stan posle 17 godina bivstvovanja u tuđim stanovima u Beogradu. Novac ne može sve da plati. Tako se i on ponaša. Ne može da da svoj lik i ime sponzorima - rekao je Srđan gostujući u emisiji "Ćirilica".

Razgovor sa ljudima iz Velike Britanije vodili su otac i majka Novaka Đokovića. 


- Oni su hteli da upare Novaka i Marija i da godinama budu pobednici Dejvis Kupa. Što bi i bili. Ali Novak je Srbin, rođen je ovde. Bilo bi glupo odmah pričati. Nisam im odmah to rekao, nego smo posle razvorara sa decom odgovorili. Novak je imao 19, Marko, 16 i Đorđe 11. Ja sam im rekao da imaju šansu da žive tamo, da imaju najbolje uslove na svetu. Znate koji je bio njihov odgovor? Pa nikakav ne postoji ta sila da se promeni ta situacija. Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja - zaključio je Srđan.

Novak je još jednom pokazao da novac nije najvažniji, a ostalo je istorija...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading