NISMO NJEGA OČEKIVALI: Đoković dobio rivala u finalu Šangaja!

Autor:

Sport

13.10.2018

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski teniser Borna Ćorić pobedio je Rodžera Federera u polufinalu Šangaja rezultatom 6:4, 6:4, i tako zakazao megdan sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ćorić bolji od Federera!

Federeru nije funkcionisao servis, Ćorić je brzo je došao do tri vezane brejk šanse i potom do prednosti. Hrvat je sjajno servirao i sa neverovatnom lakoćom osvajao poene. Pokušavao je Federer da mu parira, ali nije mu išlo iz forhenda, falilo mu je agresivnosti, dok je Ćorić odigrao meč karijere.

Drugi set počeo je na isti način kao i prvi, Ćorićevim brejkom. Stigao je nekoliko teških lopti, ali i nastavio da bude agresivan.  Nijednom nije dozvolio Švajcarcu da stvori brejk priliku,  u oba seta brejkovima u prvim gemovima je krenuo ka finalu Šangaja. Čak 80 procenata prvog servisa je iskoristio hrvatski teniser, po svim parametrima je bio bolji od Švajcarca.

Stečenu prednost je čuvao forhendima sa osnovne linije i sigurnom igrom.

U dva dosadašnja međusobna meča, Đoković je savladao Ćorića -2016. u Madridu i 2018. u Monte Karlu, bez izgubljenog seta, ali nikada do sada na betonskoj podlozi.

Meč je na programu sutra od 10.30 po srednjeevropskom vremenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading