NOLE OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Molili su me da prestanem da se bavim tenisom!

Autor:

Sport

26.10.2018

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser Novak Đoković otvorio je dušu i govorio o do sada malo poznatim detaljima. Drugi reket sveta bio je u prilici da svoju karijeru okonča jos 2016. godine, ali...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Po okončanju Rolan Garosa 2016. godine roditelji i supruga su me molili da završim karijeru. Osvojio sam praktično sve pa i taj Rolan Garos, bilo je dosta. Osećao sam neverovatnu iscrpljenost, telo mi je govorilo da stanem, ali želeo sam da završim sezonu. Dolazile su Olipmijske igre, a odmah zatim i US Open. To su dva turnira koje ni jedan teniser ni ne pomišlja da preskoči, pa tako nisam ni ja - započeo je Novak ispovest o najtežim trenucima u karijeri.

Možda i prelomni trenutak da nastavi sa igranjem je bio taj što je stigao do finala US Opena.

- Osećao sam bolove u laktu, povreda nije bila zanemariva, a Olimpijske igre zahtevaj dugu i mukotrpnu pripremu. Ipak, uz konsultacije sa lekarskim timom, odlučio sam da operacija nije potrebna. Nastupio sam na Igrama, a potom je usledio put za Njujork. Iskoristio sam poslednje atome mentalne snage i inata i izašao na teren. Neverovatno, ali istinito stigao sam do finala, a igranje u poslednjem meču, na "Artu Ešu", uvek je nešto posebno. Iako sam izgubio to finale, taj dan bio je veoma inspirativan za mene. Ulio mi je nadu da mogu da igram još nekoliko sezona, iako mi je telo govorilo da stanem. Duboko u sebi znao sam da je završetak karijere bio realan, da je to lakša opcija, ali rekao sam ne - zaključio je naš as.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading