"Gde žive Đoković i Nadal? Koliko im je potrebno da shvate?"

Autor:

Sport

31.10.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal se nalaze pod velikim pritiskom javnosti zbog egzibicije zakazane za 22. decembar u Saudijskoj Arabiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi i drugi reket sveta

Zbog ubistva saudijskog novinara disidenta Džamala Kašogija javnost apeluje da tenisere da se ne pojave u Džedi.

Kašogi je brutalno ubijem u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu i, prema pisanju svetskih medija, sumnja se da je jedan od naručilaca princ te zemlje Mohammad bin Salman. 

"Gardijan" je oštro osudio Španca i Srbina podsećajući na situaciju koja se desila pre 40 godina, a akter je bio Džon Mekinro koji je odbio da igra u u Južnoj Africi koja je tada bila pod aparthejdom uz konstataciju da je ima boljih načina da zaradi milion dolara.

Britanski novinar je ovaj ugao priče iskoristio da se osvrne na situaciju nedeljama kruži oko egzibicije zakazane u Džedi, a za koju bi, prema pisanjima svetskih medija, teniseri trebalo da dobiju po milion dolara.

Nadal izjavio kako je "svestan da se tamo desilo nešto veoma loše, ali da ima obavezu od pre godinu dana da igra u Džedi", dok je Đoković rekao "uvek sam se trudio da budem apolitičan, potrebno nam je da dođemo do još informacija kako bi doneli racionalnu odluku".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Teško je zamisliti koliko je još informacija potrebno sportistima u njihovom mehuru da znaju o incidentu koji je nedeljama u centru pažnje svih svetskih medija. Pa, sve dok ne odustanu, ovaj besmisleni javni nastup 22. decembra održava se sa njihovim blagoslovom, pre nego što budu otputovali na Australija open. Zaista, njihova odbrana zasnivala se na tome da je turnir deo njihovih priprema za prvi Grend slem u 2019, kao da ne bi imali koristi od odmora (budući na konstantne žalbe da imaju previše obaveza) ili igranja u takmičarskom okruženju, za razliku od prenapumpanog prijateljskog prebacivanja ispred kraljevske porodice u pustinji- napisao je Kevin Mičel kolunista "Gardijana".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading