ŠOKANTNO PRIZNANJE DIREKTORA MASTERSA: Činili smo sve kako bi Federer lakše osvojio titulu!

Autor:

Sport

02.11.2018

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji direktor mastersa u Parizu Fransoa Kojol otkrio je prilično iznenađujuće podatke iz prošlosti organizacije ovog turnira. Naime, kako je i sam rekao, Rodžeru Federeru se često izlazilo u susret i to na ne baš pravedan način.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Kojol je bio na čelu organizacije u periodu od 2007. do 2011. godine, a Švajcarac je do jedine titule u Parizu stigao upravo 2011. godine. Tada je jedna od glavnih promena bila podloga na kojoj se igralo.

- Federer je moj omiljeni teniser i mada direktori imaju određenu slobodu, ja sam već označio svoje želje i rekao sebi da bi bilo lepo za istoriju turnira da Federer tamo osvoji titulu pre nego što odem - rekao je za "L'Ekip" sadašnji direktor turnira u Parizu.

Federer je do titule došao pobedivši u finalu Francuza Žoa Vilfreda Congu, a teren je bio najveći problem zašto nije osvojio više trofeja. Kojol navodi i da je bilo potrebno naterati Švajcarca da dođe u Pariz.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

- Bila je 2007. i nije dolazio da igra od 2003. Onda smo kontaktirali njegov tim i pitali zašto ne učestvuje. Ispostavilo se da je podloga u tom trenutku, tepih, bila nešto što mu se nije sviđalo. Savetovao nas je da pozovemo austrijsku kompaniju koja je pravila podlogu sličnu onoj sa turnira u Beču i ispunili smo njegovu želju i promenili podlogu. Podsećala je na one u Indijan Velsu i Majamiju gde je Federer dvaput gubio od Kanjasa - naveo je Kojol.

Zanimljivo je to da se tražila podloga na kojoj će loptica imati manji odskok.

- Počeo sam da tražim materijale koji će smanjiti odskok loptice da bi igra bila brža, pa je 2010. godine to postalo najbrža podloga i više je odgovaralo Federeru nego Nadalu. Zanimljivo je da te godine nije favorizovala jake udarače nego one koji igraju voleje. Posle 2011. podloga je malo usporena ali i dalje mislim da je najbrža od svih - zaključio je nekadašnji direktor mastersa u Parizu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading