Saopštena presuda Sari Vidak: Beograđanka za sudiju imala samo jednu poruku

Autor: Republika

Svet

19.11.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo u Kotoru nije uložilo žalbu na presudu kojom je državljanka Srbije Sara Vidak (20) proglašena krivom za napad na sudiju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić i osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri meseca.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Sara Vidak

Prema podacima Osnovnog suda u Kotoru, tužilaštvu je dostavljena presuda, ali nisu iskoristili pravo na žalbu. Ipak, presuda još nije postala pravosnažna budući da se čeka da odluku suda primi i okrivljena Vidak i da istekne rok za izjavljivanje njene žalbe.

Vidak je u septembru proglašena krivom presudom veća kotorskog Osnovnog suda kojim je predsedavala sudija Momirka Tešić.

Saopštavajući presudu, sudija Tešić je navela da je Vidak kriva što je napala službeno lice u vršenju službene dužnosti, pri čemu je bila svesna svog dela, čije je izvršenje htela, prenosi CDM.

Vidak je nakon izricanja presude ukinut pritvor.

Ona je po izricanju presude u sudnici pružila ruku oštećenoj Stanišić i rekla: "Želim Vam sve najbolje".

Inače, Saru Vidak je javnost upoznala kada joj je u avgustu ove godine određen pritvor od 30 dana zbog napada na sudiju za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić. Tada su je crnogorska policija ekspresno prebacila Spuški zatvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

22.11.2018 17:25

Saro u Crnu Goru ga krakati više nećeš, pojaviš li se na granici ideš u Spuž na četiri mjeseca