Gruevski na Fejsbuku: Tražio sam azil zbog političkog progona

Autor: Tanjug

Svet

20.11.2018

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski ponovo se oglasio danas na svom Fejsbuk nalogu i potvrdio da je od Mađarske, koja je članica EU i NATO, dobio pozitivan odgovor na zahtev za politički azil zbog, kako je naveo, političkog progona u Makedoniji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Gruevski

Gruevski je precizirao da je u zahtevu za dobijanje azila naveo da aktuelna vlast u Makedoniji hoće da mu oduzme slobodu, koristeći nedemokratske metode i zloupotrebljavajući tužilaštvo i sudski sistem u Makedoniji.

Ističe da njegov odlazak iz Makedonije nije beg od pravde, već da će koristeći međunarodno pravo "nastaviti da traži pravdu za sebe i za sve druge žrtve političkog progona u Makedoniji".

- Makedonija treba da postane članica NATO i EU ali ne sme da ostane država gde vlast upravlja sudskim sistemom i vrši svakodnevne progone - poručio je Gruevski.


Kancelarija za imigraciju i azil pri Vladi Mađarske danas je pozitivno odgovorila na zahtev Gruevskog za dobijanje političkog azila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading