Todorić izlazi na crtu Kolindi 2020.

Autor:

Svet

21.11.2018

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posrnuli hrvatski tajkun Ivica Todorić (67) u ponedeljak uveče izašao je iz zatvora, u kojem se nalazio nakon što ga je Velika Britanija izručila Hrvatskoj po poternici za proneveru, i odmah šokirao izjavom da planira da se kandiduje na predsedničkim izborima koji se u Lijepoj njihovoj održavaju 2020.

IDE NA POBEDU: Ivica Todorić

- Osvojiću vlast i pokrenuti Hrvatsku. Idem na izbore! - izjavio je Todorić okupljenim novinarima po izlasku iz zatvora, odakle je pušten da se brani sa slobode nakon što je prethodno iskeširao milion evra županijskom sudu.

Ukoliko se njegove namere obistine, aktuelna hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović mogla bi da dobije žestokog protivkandidata za predsedničko mesto jer, kako prenose hrvatski portali, Todorić je poznat kao čovek koji, kada nešto naumi, on to i ostvari.

 Todorić: Osvojiću vlast i pokrenuti Hrvatsku. Idem na izbore!

Foto: Tanjug
DOBILA OZBILJNOG PROTIVNIKA: Kolinda u strahu

Todorićeva "golgota" od najmoćnijeg tajkuna na Balkanu do zatvora u Hrvatskoj počela je 2017, kada su prvi put u javnost isplivali detalji o trošenju novca preduzeća za privatne potrebe i prohteve njegove porodice. Nakon što se afera usijala, Todorić je pobegao u London u nameri da izbegne ruku pravde hrvatskog pravosuđa, ali ga je tamošnji sud izručio Zagrebu, koji, ako ga osudi za krivično delo pronevere, može da dobije višegodišnju kaznu. Na meti hrvatskog pravosuđa našla su se i njegova dva sina i još nekolicina saradnika koji se sumnjiče za finansijske malverzacije i izvlačenje novca iz "Agrokora".

Slede mu stroge mere kontrole
Dok je na slobodi, Todorić ne sme napuštati područje grada Zagreba bez odobrenja suda
Prethodno je morao pasoš da ostavi u sudu
Ipak, on je prošao bez mere obaveznog javljanja sudu ili policiji

Posetio svog frizera i hranio golubove u parku

Po izlasku iz hrvatskog zatvora, Todorić je nastavio da živi uobičajenim životom u svom višemilionskom dvorcu nadomak Zagreba. Hrvatski mediji pišu da je on posetio svog omiljenog frizera Nenu i da je nakon toga hranio golubove u parku. Dok je sedeo na frizerskoj stolici, tamo je sreo i političara Ivicu Mudrinića, koji mu je poručio da je dobro što se vratio. Pošto su Todorićevi advokati tvrdili da on nema novca da plati kauciju, sada niko ne zna ko je uplatio milion evra u kešu.

- Biće prilike da se čujemo, ne bih večeras ništa. Ne znam ko je sve uplatio kauciju. Znam samo da je moj brat dao, a za druge ću sad saznati - rekao je Todorić po izlasku iz Remetinca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading