Supruga uhapšenog Medojevića najavila protest!

Autor: novosti.rs

Svet

02.12.2018

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U slučaju da odluka Apelacionog suda danas bude produženje zatvorske kazne njenom suprugu Nebojši Medojeviću, lideru Pokreta za promene, Marina Medojević je najavila protest ispred suda.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
Nebojša Medojević

- Pozivam građane da mi se pridruže, ali ne glasače bilo koje partije, nego građane. Nije ovo borba za Nebojšu ili bilo koga drugog, nego za pravo, pravdu, dostojanstvo i obraz Crne Gore. Ovo je atak na slobodnu misao, na slobodu izražavanja. Ovo je sramota - poručila je Medojević.

Njen suprug uhapšen je u četvrtak oko ponoći nakon sednice Skupštine Crne Gore na kojoj se usvojila Rezolucija o poništenju odluka Podgoričke skupštine 1918. godine, zato što je javno izgovorio o korumpiranosti glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića. Određen mu je dvomesečni pritvor, a njegovi pravni zastupnici podneli su žalbu Apelacionom sudu koji danas treba da se odredi o odluci određivanja pritvora.

I Milan Knežević čeka odluku  ovog suda, jer je takođe izgovorio reči o Katniću, zbog čega mu preti spuški zatvor. Nalazi se u Skupštini Crne Gore, sa kolegama iz Demokratskog fronta gde će sačekati odluku Apelacionog suda. On je poručio da se neće dobrovoljno predati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading