Demokratski front poručuje: Knežević se neće predati, policija će morati na silu da ga izvede iz Skupštine

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.12.2018

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici crnogorske opozicione koalicije Demokratski front (DF) završili su u nedelju uveče konsultacije s predsednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, koje su zatražene kako bi razjasnilo da li policija može da uđe u Skupštinu bez odobrenja njenog predsednika, a kako se navodi, ta odluka biće doneta danas na skupštinskom Kolegijumu.

RepublikaFoto: youtube.com/Sladjana Djukanovic
Milan Knežević

Kako su ranije rekli poslanici DF-a, oni će, bez obzira na odgovor, biti uz Milana Kneževića koji iz Skupštine ne izlazi da ne bi bio uhapšen i koji se, kako je ranije izjavio, neće dobrovoljno predati, prenosi RTCG.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović izjavio je ranije da se Knežević neće predati i da će policija morati nasilno da ga izvede iz Skupštine, kao i da će ga funkcioneri DF-a braniti.

On je najavio da će se danas, pa svakog narednog dana, ispred Skupštine okupljati pristalica DF-a.

- Pozivamo sve da od ponedeljka pa svakog narednog dana budete ovde. Svakog dana biće neki pres ili obraćanje, svakog dana ćemo biti ovde od 18 do 20 sati i pružati Milanu podršku - rekao je Radunović.

Poslanicima DF-a Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću, Viši sud u Podgorici odredio je prošle nedelje pritvor u trajanju od najduže dva meseca, odnosno dok ne pristanu da svedoče u jednom procesu za korupciju.

Njih dvojica su pred Specijalnim državnim tužilaštvom i nakon što su bili novčano kažnjeni rešenjima vanraspravnog krivičnog veća tog suda odbili da svedoče u predmetima Specijalnog državnog tužilaštva.

Medojević je uhapšen u noći između četvrtka i petka, dok se Knežević još nalazi u Skupštini Crne Gore.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading