Zoran Zaev totalno prolupao: Ovo je njegov primer za rešavanje spora između Prištine i Beograda!

Autor: Republika

Svet

19.12.2018

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prespanski proces može biti primer za razrešavanje spora između Beograda i Prištine, poručio je u Briselu makedonski premijer Zoran Zaev.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Zaev

On je to poručio nakon radnog ručka sa visokom predstavnicom za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federikom Mogerini i liderima Zapadnog Balkana. Tokom susreta bilo je reči o aktuelnim dešavanjima u Makedoniji vezano za ustavne izmene, zakon o amnestiji, proces pomirenja, ali o regionalnim pitanjima, među kojima i pitanje Beograda i Prištine. 

- Ubeđeni smo da možemo da pomognemo u celom procesu iskustvom koje imamo iz Prespanskog procesa, jer to može da bude iskustvo i za ovo problematično pitanje na Balkanu - rekao je Zaev. Zaev je rekao da je na ručku sa liderima Zapadnog Balkana izražena zajednička saglasnost za rešavanje bilateralnih pitanja u duhu regionalne stabilnosti i da jedne drugima mogu da pomognu u tim procesima. U razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom Zaev je dobio garancije da će sa nastavkom procesa u Makedoniji, kao i nastavkom reformi, Makedonija u junu dobiti datum za pregovore na Evropskom savetu. Zaev je sa Federikom Mogerini detaljno razgovarao o svim događajima u Makedoniji, uključujući i temu zakona o amnestiji. Evropska komisija, dodaje on, detaljno je informisana o toku procesa pomirenja i snažno podržava taj proces.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading