Posle protesta "Pravda za Davida", Davor Dragičević u bekstvu!

Autor: Republika

Svet

31.12.2018

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo građana koji su učestvovali na skupu prekinuli su, kako se dodaje, i prethodno zakazan koncert Harisa Džinovića, tako što su galamom, vikom, vređanjem, i oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Davor Dragičević

- Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih dela -  navodi se u saopštenju i dodaje da Davor Dragičević nije lišen slobode.

Suzana Radanović, majka nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića, objavila je ranije na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida" da je policija ponovo uhapsila njegovog oca Davora, koji je pozivao demonstrante da se vrate na proteste nakon intervencije specijalaca, prenosi RTS.

Policija je te navode, međutim, demantovala

Građane Banjaluke i članove grupe "Pravda za Davida" koji su se u nedelju uveče okupili na Trgu Кrajine u znak podrške porodici Davida Dragičevića, a potom tokom protestne šetnje prekinuli koncert Harisa Džinovića u tom gradu, specijalne snage MUP Republike Srpske potisnule su sa tog trga, pošto je isteklo vreme tokom kojeg je skup bio dozvoljen.

RepublikaFoto: Tanjug

MILORAD DODIK: SKUP ZLOUPOTREBLJEN, GRAĐANI SPREČENI DA SLUŠAJU KONCERT

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik osudio je svaki pokušaj zloupotrebe skupa "Pravda za Davida" i naveo da su učesnici sinoćnjeg protesta u Banjaluci nasiljem pokušali da ometaju sve druge građane koji su imali nameru da na najlepši način provedu praznike.

Banjalučka ATV prenosi da je Dodik kazao da okupljanje grupe "Pravda za Davida" niko nije ometao.

- Neprihvatljivo što je skup zloupotrebljen, odobrenje za održavanje skupa bilo je za prostor Trga Krajine. Građani su sprečeni da slušaju Harisa Džinovića - naveo je Dodik.

- Skup je bio dozvoljen do 20 sati, pozivamo vas da se raziđete zbog vaše bezbednosti. Ako ne postupite tako biće upotrebljena zakonska sredstva - kazao je policajac putem megafona okupljenima demonstrantima, kojih je prema proceni izveštača tog sajta bilo oko 50 ljudi. Davor Dragičević kazao je okupljenima nakon dolaska specijalca, a pre intervencije, da odu kući kako bi nešto pojeli, navodeći da će on ostati na Trgu Кrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading