MASKIRANA GRUPA NAPALA SRPSKOG MLADIĆA U VUKOVARU: Policija ovo predstavila kao sukob navijača?!

Autor: Republika

Svet

19.01.2019

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenika Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku, u sredu uveče dok je čekao školski autobus napala je grupa maskiranih napadača sa fantomkama na glavama.

Ilustracija

Ovaj incident dogodio se samo dva dana nakon što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na zvaničnom gradskom portalu objavio video-snimak s fudbalske utakmice, tvrdeći da srpska deca ne poštuju hrvatsku himnu jer sede tokom njenog intoniranja.

Povređeni maloletnik među napadačima je prepoznao drugog učenika iz iste škole koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku, a koji je, prema nekim saznanjima, pripadnik navijačke grupe Bed blu bojs.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac, koji je najavio da će protiv gradonačelnika Vukovara Ivana Penava podneti krivičnu prijavu zbog izlaganja dece rizicima napada, smatra da je napad na učenika srpske nacionalnosti u direktnoj vezi sa objavljenim video-materijalom, koji je, inače, Penava prikazao i na konferenciji za novinare održanoj dva dana pre napada.

Foto: youtube.com/Moja TV
Milorad Pupovac

- Može se dovesti u vezu s tim i u vezu s činjenicom da se toleriše grupno nasilje pojedinih navijačkih grupa prema učenicima škola koje pohađaju deca srpske nacionalnosti - rekao je Pupovac i dodao da je to što je uradio gradonačelnik Vukovara u suprotnosti sa zakonima u Hrvatskoj.

Vukovarsko-sremska policija saopštila je da je u slučaju napada na maloletnog Srbina u Vukovaru reč o sukobu navijača. Kako tvrde, nakon verbalnog sukoba u kojem su učestvovala dvojica pripadnika jedne navijačke grupe protiv tri pripadnika druge navijačke grupe, usledio je fizički sukob dvojice maloletnika, u kojem je jedan lakše povređen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading