Deca iskakala kroz prozore škole da se spasu od požara

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.02.2019

16:55 >> 17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srednjoj stručnoj školi “Ivan Uskoković" u Podgorici jutros je oko 10 sati izbio požar.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Na snimku koji je objavljen na Instagram stranici Podgorički vremeplov može se videti kako su učenici iskakali kroz prozore, prenosi sajt cdm.me.

U saopštenju iz Vatrogasne službe navodi se da je u požaru izgoreo automobil "jugo" koji se koristio u praktičnoj nastavi.

Takođe je izgoreo i deo inventara garaže, alat i uređaji garaže, a od dima je nastala manja šteta na okolnim prostorijama.

“Na lice mesta upućene su dve ekipe koje su požar stavile pod kontrolu u 10 sati i pet minuta”, saopšteno je iz Vatrogasne službe.

Direktor škole Žarko Borovinić kazao je da su u trenutku požara u prostoriji bila četiri učenika i profesor.

-Pretpostavlja se da je došlo do kratkog spoja na automobilu na kome je izvođena paktična nastava, ali svakako da će siguran uzrok incidenta biti utvrđen. Tokom praktične nastave bile su primenjene sve mere zaštite na radu. Nastavnik koji je pomogao gašenje požara je imao manju opekotinu i dobro je. Nije bilo velike materijalne štete i već smo krenuli u sanaciju- izjavio je direktor Borovinić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading