OKLE LOVA?! Milo fura sat od 106.000 evra, a tvrdio da nema ni ušteđevinu ni nekretnine

Autor: blic.rs, Republika

Svet

10.04.2019

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Đukanović često potcenjuje svoj prihod, ali se onda postavlja pitanje otkud mu novca za takav životni stil. Gostujući u emisiji hrvatske državne televizije pre 14 godina, tadašnji premijer Đukanović gledaoce je uveravao da živi skromno i da skoro nema ništa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Nekretnina nemam. Imam stan u kojem živim i to je to što imam kao nekretninu. Nemam ušteđevinu u domaćim i inostranim bankama - kazao je tada Đukanović.

Šest godina kasnije u oktobru 2011. platinasti sat švajcarskog brenda koji po zvaničnim podacima košta 106.000 evra krasio je ruku tada predsednika DPS Mila Đukanovića.

- Radi se o ručno rađenom satu, a dostupan je u dve varijante, žutog zlata koji košta 81.4000 funti odnosno 94.574 evra i platine čija je cena 91.300 funti odnosno 106.076 evra. Vodootporan je i na dubini od 30 metara - odgovoreno je "Vijestima" iz londonske prodavnice koja prodaje satove brenda "Breguet Tourillion".

Tokom poslednje predsedničke kampanje prošle godine, Đukanović se na Žabljaku pojavio u sportskoj jakni marke "Bogner" koja prema tvrdnjama upućenih košta 1.400 dolara.

To je ipak skoro četiri puta manje od "Diorove" torbe koju je nosila njegova supruga Lidija u novembru prošle godine u Versajskoj palati u Parizu, gde je prva dama Francuske Brižit Makron ugostila 40-ak supruga predsednika država.

Crnogorska prva dama ne štedi ni na "autfitu" za privatne prilike pa se tako na jednoj svadbi prošle godine pojavila u "Dolce & Gabbana" haljini koja košta preko 4.000 evra.

U prošlogodišnjem imovinskom kartonu, predsednik Đukanović prijavio je da njegova supruga prima 867 evra mesečno.

 

I Milovo okruženje ne zna šta će sa parama

Međutim, nisu samo Đukanović i njegova porodica u pitanju.

Bivši i sadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović svojevremeno je tek nakon tri godine prijavio da njegova supruga Tamara poseduje i uredno registruje luksuzni terenac "BMW X6" koji je plaćen 80.800 evra.Prema prijavi koju je Veselin Veljović predao za godinu kada je kupljen auto, njegova supruga nije bila zaposlena niti je imala bilo kakvih prihoda ili ušteđevine, pišu podgoričke Vijesti.

Da stil života crnogorskog establišmenta prevazilazi primanja, na Sajmu knjiga pre tri godine pokazala je tadašnja rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić, fotografisana je kako nosi tašnu koja se kreće oko 10.000 evra.

Poslednjih godina dugogodišnji finansijer DPS-a i biznismen Duško Knežević u više navrata je govorio o Đukanovićevom raskalašnom životu i provodu sa saradnicima, takođe funkcionerima DPS-a na elitnim destinacijama.

Prvi put javnost je upoznata i sa vilom u elitnom naselju "Gorica" koja će kako je Đukanović rekao možda i postati njegova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading