Željka Cvijanović, otvoreno: Radimo na jačanju Srpske

Autor: Tanjug

Svet

12.04.2019

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je ponosna na dobar politički posao u Republici Srpskoj koji je uvek u interesu jačanja Srpske.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Željka Cvijanović

- Mnogo toga smo uradili i ponosna sam kada pogledam kako to izgleda na drugim nivoima vlasti, što smo u Republici Srpskoj tako brzo formirali Vladu, lagano došli do novog budžeta i da nakon izbora nije bilo nijednog dana raskoraka, što pokazuje kapacitet naših politika i našu odgovornost - rekla je Cvijanovićeva na sastanku sa Opštinskim odborom SNSD-a u Ugljeviku, prenosi RTRS.

Ona je ocenila da bi bilo lakše da je formirana vlast na nivou BiH i u Federaciji, navodeći da su za neke procese, ipak, potrebni partneri i angažman svih.

- Ali, na sceni je politički hir i manipulacije i na nama je da dalje jačamo Republiku Srpsku i čekamo da se taj proces raspetlja na neki način, kako god - rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim rečima, neki stranci su naveli da iz SDA šalju informacije da će Denis Zvizdić ostati na poziciji predsedavajućeg Saveta ministara u tehničkom mandatu najmanje do 2020. godine, a, možda, i do 2022. godine.

 

 

- Pa dobro, ako je to izbor SDA. Na kraju će politika SDA stradati od tog izbora i, u krajnjem slučaju, i ono što je koncept BiH očito neće izdržati takav udar - upozorila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je u pitanju svesno sprečavanje primene izbornih rezulata i onemogućavanje da Republika Srpska ima na nivou Sarajeva svoje predstavnike za koje su građani glasali, čime se onemogućava pravo zagarantovano Ustavom i zakonima.

- Mi smo spremni za sve te igre. Nama je prioritet jaka Republika Srpska i nastavak svih aktivnosti za jačanje ekonomsko-finansijske osnove - navela je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da se nastavlja bitka za političku poziciju Republike Srpske. 

Prema njenim rečima, Republika Srpska ne radi ništa ni protiv koga i nema ni protiv koga ništa.

- Hoćemo da uživamo prava koje nam je Ustav dao i svima koji nas, eventualno, u tome ometaju da poručimo - cena koju će platiti ide na njihov, a ne naš račun - naglasila je Cvijanovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading