PLENKOVIĆ IZMEĐU DVE VATRE: Ne oglašava se o ustaškoj ploči u Jasenovcu

Autor: Tanjug

Svet

28.08.2017

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji ni nakon pola godine neuspeva da reši pitanje sporne spomen ploče u Jasenovcu sa uklesanim ustaškim usklikom "za dom spremni", nije se oglasio pošto je njegov ministar pravde Dražen Bošnjaković poručio da u zakonu nema uporišta za njeno uklanjanje.

RepublikaFoto: Tanjug
Plenković ćuti po pitanju ustaške ploče u Jasenovcu

Plenković se, naime, nakon poruke Bošnjakovića našao između "dve vatre".

S jedne strane je HNS, manja članica vladajuće koalicije, iz koje poučuju da imaju dogovor s premijerom i da spornoj ploči u Jasenovcu nema mesta, te da postoji rok do kojeg ona treba da bude uklanjena i sa druge apel branitelja koji od premijetra traže zaštitu.

- Zahtevam i molim podršku premijera Plenkovića da nas zaštiti - poručio je Borislav Barišić iz Saveza udruženja dobrovoljaca HOS.

Barišić kaže da se Plenković do sada dokazao dao premijer koji ima stav kao državnik je zaštitio ministra finansija Zdravka Marića kada je bilo pitanje da li će pasti hrvatska vlada.

- Tu mu skidam kapu i zato tražim da podrži i zaštiti pripadnika HOS-a. Ovo je samo početak, vrh sante leda, molim ga da zaštiti sve branitelje, dobrovoljce. Tražim da zaštiti jedanaest nevinih, da zaštiti čast, poštenje momaka čija smo imena stavili na jednoj malenoj ploči u Jasenovcu. Bar kao mrtvi, neka ima pijetet prema njima, neka ih ne diraju, neka ih ne nazivaju fašistima - naveo je Barišić, preneli su hrvatski mediji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading