Dodik: Javna je tajna da bi Sarajevo sutra priznalo nezavisnost Kosova da im ne putu ne stoji veto iz Srpske!

Autor: Tanjug

Svet

29.04.2019

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je politika dvostrukih standarda izvor destabilizacije regiona, bilo da dolazi od evropskih političkih elita ili političkih elita iz Federacije BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u Srpskoj - naglasio je Dodik.

On je pozvao predstavnike političkog Sarajeva da, ako su zaista za poštovanje granica na Balkanu, javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina i da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

-  Na taj način smirili bi duhove u BiH. Javna je tajna da bi oni koliko sutra priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz Republike Srpske. O kakvoj onda principijelnoj politici očuvanja granica i stabilnosti u regionu govore - rekao je Dodik, komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da nema nikakve analogije između BiH i Kosova.

Komšić je izjavio da je politika etničkih razgraničenja i etničkog čišćenja putem razmene teritorija, odnosno zagovaranje te vrste politike, izvor destabilizacije zapadnog Balkana, ali i povratak na retrogradne politike i ideologije životnog prostora nacija.

- Neće biti nikakvih razgovora ni promišljanja o teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, niti će bilo ko svoje gubitke kompenzuje na BiH - rekao je Komšić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading