Dodik zagrmeo: Incko konstantno kleveta, njegov izveštaj je lažan!

Autor: rs.sputniknews.com

Svet

11.05.2019

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odbacuje izveštaj koji je Savetu bezbednosti UN podneo visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, jer je lažan.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Dodik je istakao da je neshvatljivo konstantno klevetanje i iskrivljavanje činjenica o stanju u Republici Srpskoj od strane Incka, njegovo konstantno klevetanje Srpske u svetu.

Kako je naglasio, s jedne strane je za očekivati takav stav i delovanje Incka, kako bi predstavio BiH, pre svega Srpsku kao lošu državu, i kako bi opravdao enormno visoku platu od 24.000 evra na mesečnom nivou, preneo je RTRS.

Dodik je istakao da Incko traži da se interpretacija Srebrenice mora poštovati.

- Mi tražimo da se poštuju činjenice, a ne interpretacije - naveo je Dodik

Naglasio je da Republika Srpska nema koristi već kontinuiranu štetu od Bosne i Hercegovine.

- BiH šalje poruku da u njoj živi neko ko ne poštuje volju naroda na izborima. Mi smo u Srpskoj davno formirali srpsku reprezentaciju za zajedničke institucije - istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

Prema Dodikovim rečima, i uprkos Incku, Republika Srpska će nastaviti da šalje izveštaje Savetu bezbednosti UN, boreći se za istinu i pravdu.

On je naveo i da Republika Srpska nema korist od BiH nego štetu, jer nije formiran Savet ministara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading