Pupovac na predizbornom mitingu u Zagrebu: SDSS za jednake Srbe u HR i jednaku HR u Evropi

Autor: Tanjug

Svet

19.05.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nosilac stranačke liste na izborima za Evropski parlament, Milorad Pupovac, poručio je večeras da se ta stranka zalaže za "jednake Srbe u Hrvatskoj i jednaku Hrvatsku u Evropi".

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Pupovac

Pupovac je na predizbornom skupu SDS S-a u Zagrebu rekao da veruje da će ovim izborima napravitii korak više da bi se došlo do onoga što smatraju idealnim - jednakim Srbima u Hrvatskoj, prenosi Index.

Prema njegovim rečima, treba da bude prekinuto 30 godina nesporazuma u odnosima Evrope i Srba, ističući da to vreme "ni Evropi ni Srbima nije donelo ništa dobro".

- Evropa je neretko grešila prema Srbima, a Srbi su često grešili prema drugima i prema sebi - rekao je Pupovac i dodao da predstavljaju "mali deo srpskog naroda koji je ostao da živi u Hrvatskoj".

- Imate jedinstvenu priliku da budete prvi deo srpskog naroda koji će prekinuti taj nesporazum između njega (srpskog naroda) i Evrope. Ovoj zemlji su potrebne promene - rekao je Pupovac.


Pupovac je rekao i da je "jugoslovenski antifašizam" bio "istinska revolucija otpora prema tadašnjem snažnom evropskom fašizmu koji i danas preti Evropi i malim narodima". 

Govoreći o uništavanju plakata SDS S-a i govore mržnje na njima, rekao je da su izašli na ove izbore nasuprot onima koji im danas šalju takve poruke, misleći da će se uplašiti i sakriti u "mišju rupu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading