Crnogorski premijer: Nećemo prekinuti diplomatske odnose s Rusijom

Autor: Tanjug

Svet

28.05.2019

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Duško Marković rekao je da Vlada Crne Gore neće prekinuti diplomatske odnose sa Ruskom Federacijom nakon presude za pokušaj terorizma na dan crnogorskih parlamentarnih izbora 2016. godine, prenosi RTCG.

Foto: Tanjug/AP
Duško Marković

Marković je to kazao odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića, kojeg je interesovalo da li će Vlada prekinuti diplomatske odnose s Rusijom, nakon presude u kojoj se tvrdi da su državni organi i službe te države učestvovale u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera.

- Nigde ne stoji tvrdnja da su državni organi Rusije učestvovali u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera (Crne Gore) Mila Đukanovića - odgovorio je Marković.


On je poručio da će Vlada Crne Gore strpljivo i razumno nastojati da te odnose podigne na viši nivo.

- Verujem da takvo vreme dolazi - rekao je Marković.
Nebojša Medojević

Crnogorski premijer tvrdi i da ne postoje rizici po mir i stabilnost u Crnoj Gori nakon presuda za pokušaj terorizma, navodeći da ih neće biti ni nakon donošenja pravosnažne presude.


- Da li će neko, u nastojanju da izbegne suočavanje sa pravdom, posegnuti za nekim neracionalnim aktivnostima, to vi bolje znate od mene - rekao je Marković.

On je rekao i da je Medojevićeva retorika najveća pretnja po stabilnost Crne Gore, a navodi se da je takav komentar usledio nakon opaske Medojevića da je potpredsednik Vlade Zoran Pažin u Crnu Goru došao iz druge države.

- Vi danas ovde iznosite podatke odakle ko dolazi i kako je došao i da po tom osnovu imaju manja prava. To je fašistički pristup - rekao je Marković.
Foto: Tanjug/S. MATIĆ
Zoran Pažin

Navodi se da je zbog upadica i komentara, Medojević dobio opomenu predsednika crnogorskog parlamenta Ivana Brajovića zbog ometanja predsednika vlade.

Medojević je u prethodnom obrazloženju pitanja premijeru rekao da su Srbi braća Crnogorcima i da nisu remetilački faktor u Crnoj Gori.

- Oni su učestvovali u kreiranju ove države. Opasno je s aspekta stabilnosti polovinu države pretvarati u neprijatelje - rekao je Medojević.

On je zamerio Brajoviću to što nije opomenuo premijera kada je saopštio u parlamentu da je pristup lidera Pokreta za promene (PzP) fašistički.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading