Zaev o operaciji "Metla": Rekonstrukcija vlade do sredine juna

Autor: Tanjug

Svet

30.05.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski premijer Zoran Zaev najavio je "mini rekonstrukciju" vlade najkasnije do sredine juna, prenosi MIA.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zoran Zaev

On je istakao da već razgovara sa pojedincima koji će biti postavljeni na upražnjena mesta nakon najavljenih postizbornih promena u vladi i drugim državnim institucijama.

- Već razgovaram sa određenim ljudima, posebno sa novim ljudima koji će doći na upražnjene pozicije. Razgovori su u toku. Sve slobodno vreme koristim da razgovaram sa tim ljudima kako bih mogao da potvrdim da prihvataju posao i da rade, tako da nadam se da ću stići najkasnije do kraja prve polovine juna - rekao je on.

Takozvana operacija "metla" koju je najavio Zaev nakon prvog kruga predsedničkih izbora, na kojima je njegova stranka ostvarila loš rezultat, obuhvata smene brojnih funkcionera u vladi i državnim institucijama Severne Makedonije, koji, kako je rekao makedonski premijer, ne obavljaju dužnost u skladu sa potrebama građana.

On je prošle nedelje razrešio sve lokalne odbore njegove stranke Socijaldemokratski savez, a nekoliko dana kasnije je razrešio i ceo izvršni odbor stranke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading