Milo izrode! Đukanović objavio rat SPC: Radićemo na obnovi autokefalnosti

Autor: Tanjug

Svet

08.06.2019

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović ocenio je danas da bi, kako je rekao, "obnova crnogorske autokefalne crkve bila važan korak u ispravljanju istorijske nepravde".

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Izgubio konce: Milo Đukanović

On je dodao da će se na tom pitanju vrlo predano raditi, “dopadalo se to nekome ili ne”, i izneo ocenu da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori čuva infrastrukturu ideje "Velike Srbije", prenosi RTCG.

- Danas Srpska pravoslavna crkva pokušava da na bilo koji način, kroz razne forme, opstruira ono što su evropska htenja i evropske ambicije savremenog crnogorskog društva, želeći na taj način da čuva verski monopol u Crnoj Gori, da opstruira uspostavljanje pravne države i da nastavi da koristi ono što joj, saglasno pravnom sistemu Crne Gore, ne pripada - naveo je Ðukanović na opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a u Nikšiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading