Monstrumi! Pet maloletnika zlostavljalo i ucenjivalo devojčicu (12), pokrenut sudski postupak

Autor: mondo.rs, Republika

Svet

12.06.2019

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon realizovanog pripremnog postupka prema trojici maloletnika, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je, kako je saopšteno, podnelo Veću za maloletnike Višeg suda u Bijelom Polju predlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Maloletnicima je stavljeno na teret da su počinili krivična dela i to krivično delo silovanje, krivično delo obljuba s detetom i krivično dela ucena - precizirano je iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Tri dečaka su, kako je potvrđeno iz Višeg suda u Bijelom Polju, i dalje u specijalnoj ustanovi gde ih je sudija za maloletnike tog suda, Vanja Rakonjac 18. marta privremeno uputila.

Pet dečaka su, kako se sumnja, 12-godišnju devojčicu mesecima seksualno zlostavljali i onda je ucenjivali eksplicitnim video-snimkom.

Zlostavljali su je u zgradi napuštenog hotela nadomak škole. Snimcima sa mobilnih telefona ucenjivali su je da im donosi novac, ali i dragocenosti iz kuće koje su oni potom prodavali.

Sve je, prema nezvaničnim saznanjima, otkriveno kada je roditeljima devojčice dojavljeno da ona dečacima u školi predaje dragocene stvari iz kuće.

Trojica maloletnika u zatvoru, dvojica se izvukli zbog godina

Protiv tri dečaka uzrasta od 14 do 16 godina je, s obzirom na to da su prema Zakonu o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku krivično odgovorna, podignuta optužnica i vodiće se sudski postupak.

Protiv dva dečaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak zato što prema ovom zakonu nisu krivično odgovorna.

Nakon realizovanog pripremnog postupka prema trojici maloletnika, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je, kako je saopšteno, podnelo Veću za maloletnike Višeg suda u Bijelom Polju predlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

- Kako da se pomirim sa tim da je tako surovo i svirepo zlostavljana moja devojčica. Videli ste je pred kućom koliko je krhka. To je još dete. Zar nju da seksualno zlostavljaju i snimaju, pa da je posle ucenjuju, tuku, traže pare i nakit?! Žao mi je i što neće biti da je ona jedina koja je ovako zlostavljana - ispričao je u martu otac devojčice za beogradske Večernje novosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading