(VIDEO) Nevreme tamanilo Hrvatsku: Vetar obarao drveće, voda kuljala ulicama, automobili ostali zarobljeni!

Autor: Republika

Svet

22.06.2019

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme praćeno gradom stiglo je danas popodne u hrvatsko Zagorje, a grad je padao u Kumrovcu, na tuheljskom području, u Krapini, javljaju hrvatski mediji.

RepublikaFoto: facebook.com/Vukašin Baćko Baćina
Foto: Ilustracija

Državni hidrometeorološki zavod u subotu je izdao narandžasto upozorenje za veći deo Hrvatske - riječku, karlovačku, zagrebačku i osječku regiju.

Na pomenutim područjima očekuju se veće količine padavina u kraćem vremenu, odnosno izraženiji pljuskovi s grmljavinom i mogućim gradom, prenosi Jutarnji.hr.

Na Fejsbuk stranici meteo službe Severe Weather Europe objavljeno je kako su na severu Italije, u Sloveniji i Hrvatskoj u subotu poslepodne i uveče mogući grad, jaki i opasni vetrovi, obilne padaline, ali i pijavice.

Zagorje.com javlja kako je nevreme već stiglo u Zagorje. Grad je nešto pre 15 sati padao u Kumrovcu, na tuheljskom području, u Gornjem Jesenju, Dukovcu, Gregurovcu, Kostelu, Krapini...

Nevreme se pola sata kasnije obrušilo i na Zagreb u kojem je kiša doslovno lila duže od pola sata, zbog čega je i podvožnjak u Miramarskoj ulici bio pun vode.

Zagrebački vatrogasci su za sat vremena primili dvadesetak poziva građana. Od 16 sati pa do 16.45 intervenisali su dvaput u zagrebačkom Rudešu, triput na Trešnjevci i nekoliko puta na Ljubljanici, Volovčici, Novom Zagrebu, Gornjem Gradu....

Uglavnom su pozivi bili zbog posledica nevremena koje je pogodilo glavni grad Hrvatske. Najdramatičnije je, međutim, bilo u Novom Retkovcu gde je oko 16.10 izbio požar u porodičnoj kući. Pretpostavlja se da je od udara groma, ali okolnosti izbijanja požara utvrdiće policijski uviđaj.

Snažno nevreme, praćeno jakim vetrom, obilnom kišom i mestimično gradom, zahvatilo je u subotu popodne Sisak i okolinu.

Ima štete na električnim vodovima, krovovima, vetar je porušio mnoštvo drveća i zakrčio ulice, kako u središtu Siska, tako i u naseljima Dužica i Žažina uz cestu od Siska prema Zagrebu.

U samom Sisku, gradski podvožnjaci su pod vodom, a uglu Fistrovićeve i Kukuljevićeve ostao je zarobljen jedan automobil. Vatrogasci i komunalci su imali bezbroj intervencija, od pomeranja drveća sa puteva do ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading